قوز قرنیه ، تشخیص و درمان آن

قوز قرنیه

قوز قرنیه

قوز قرنیه یا کراتوکونوس بیماری پیشرونده چشم است که معمولا قرنیه هر دو چشم را گرفتار می کند و در آن قرنیه به مرور نازک می شود و شکل آن تغییر می کند ،برامده و مخروطی می شود .در صورتی که قرنیه در حالت طبیعی به صورت گرد یا کروی است. مخروطی بودن قرنیه بر روی انکسار نور هنگام ورود به چشم تاثیر گذاشته و سبب کاهش وضوح بینایی می شود و کار های روزانه مانند مطالعه یا رانندگی را مختل می کند. نازک شدگی قرنیه منجر به ایجاد نزدیک‌بینی، آستیگماتیسم نامنظم و در نتیجه کاهش دید به درجات متفاوت می گردد.

چه چیزی باعث قوز قرنیه می شود؟

معمولا دلایل قوز قرنیه شناخته نیستند اما مشکلات چشمی مانند رتینیت پیگمانته، کراتوکونژنکتیویت و رتینوپاتی نوزادان نارس نیز می تواند یک علت برای ایجاد قوز باشد. هر چند این بیماری ارثی نیست اما مالیدن محکم چشم گر چه علت قوز قرنیه نیست ولی در روند ایجاد آن بی‌تاثیر نیست، به همین دلیل به بیماران مبتلا به قوز قرنیه توصیه می‌شود که از مالیدن چشم‌های خود بپرهیزند.

درمان قوز قرنیه

تشخیص و درمان قوز قرنیه

گاهی اوقات این بیماری به صورت نهفته است و فقط می توان با معاینه های چشم پزشکی تشخیص داد و فرد علائمی نخواهد داشت. این بیماران معمولا افرادی هستند که برای انجام جراحی رفرکتیو (لیزیک ، لازک) مراجعه نموده اند و تحت معاینات کامل قرار میگیرند و با انجام آزمایشات توپوگرافی قرنیه تشخیص قوز قرنیه یا کراتوکونوس مطرح می شود.

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

قوز قرنیه ، تشخیص و درمان آن

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.