جداشدگی شبکیه چشم

جداشدگی شبکیه چشم

جداشدگی شبکیه (Retinal Detachment) یک بیماری چشم است که شبکیه را درگیر می‌کند. برای فهم بهتر بیماری جداشدگی شبکیه و علائم جداشدگی شبکیه چشم و همچنین روش‌های درمان جداشدگی شبکیه ابتدا بهتر است با ساختار چشم و به‌خصوص ساختار پرده شبکیه و کارکرد آن آشنا شویم.

ساختار چشم

ساختار و عملکرد شبکیه چشم

چشم انسان ازنظر عملکرد شباهت‌های زیادی به دوربین عکاسی دارد. نور به‌وسیله عدسی که در جلوی چشم قرارگرفته بر روی پرده شبکیه متمرکز می‌شود. داخلی‌ترین لایه کره چشم انسان پرده شبکیه است که وظیفه اصلی آن درک و احساس نور به‌وسیله سلول‌های حساس به نور است که در پرده شبکیه قرار دارند. با تابش نور به چشم، نور بر روی شبکیه چشم متمرکزشده و سلول‌های حساس به نور، آن را به پیام‌های عصبی تبدیل می‌کنند که از طریق راه‌های عصبی به مغز رسیده و ما می‌توانیم محیط و اجسام را ببینیم.

جداشدگی شبکیه چگونه اتفاق می‌افتد؟

منظور از جداشدگی شبکیه ، جابه‌جا شدن پرده شبکیه از محل طبیعی و نرمال خود است که اگر این بیماری به‌موقع درمان نشود باعث از دست رفتن بینایی فرد می‌شود. البته در برخی افراد ممکن است پیش از جداشدگی شبکیه گسستگی‌هایی در سطح شبکیه ایجاد شود که سوراخ شبکیه نامیده می‌شود و درنهایت می‌تواند منجر به پارگی شبکیه شود.

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

جداشدگی شبکیه چشم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.