دیابت و چشم

انسولین هورمونی است که مواد غذایی قندی و نشاسته و… را در بدن به انرژی تبدیل می نماید.دیابت زمانی به وجود می آید که در تولید هورمون انسولین اختلال ایجاد شود و قند خون فرد بالا رود. بالا بودن قند خون در دراز مدت باعث بروز عوارضی در سیستم قلب و عروق، کلیه‌ها، چشم و سلسله ی اعصاب می ‌گردد. امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است .سه نوع دیابت وجود دارد :

دیابت نوع یک : بدن انسولین تولید نمی کند. تقریبا 10٪ از موارد دیابت نوع یک هستند. این افراد انسولین مورد نیاز خود را از طریق تزریقات روزانه به دست می آورند.

دیابت نوع دو : بدن انسولین مناسب تولید نمی کند یا میزان تولید آن کم است. تقریبا 90٪ از همه موارد دیابت در سراسر جهان از این نوع است.

دیابت بارداری : این نوع در زنان باردار تاثیر می گذارد.

عوارض چشمی دیابت

عوارض چشمی دیابت

میزان شیوع عوارض دیابت با مدت زمان ابتلا به این بیماری، سن بیمار، میزان کنترل قند خون و ژنتیک افراد رابطه مستقیم دارد. به این معنا که هرچه طول مدت ابتلا به دیابت بیشتر باشد، احتمال پیدایش عوارض چشمی بیشتر می‌شود .مشکلات چشمی دیابت به طور مستقیم با کنترل قند خون ارتباط دارد. کنترل مداوم قند خون به طور قابل ملاحظه ای باعث جلوگیری از پیشرفت فرایند مشکلات چشمی دیابت می شود.

عوارض چشمی بیماری قند می‌تواند به آسیب عروق خونی شبکیه منجر شود که در اصطلاح رتینوپاتی دیابتی خوانده می‌شود‌. همچنین ورم مرکز بینایی چشم (ماکولا)، خونریزی‌های متعدد در شبکیه و زجاجیه چشم بر اثر دیابت از عوارض جدی چشمی است که اگر بموقع درمان نشود، به کم بینایی یا نابینایی دائمی منجر می‌شود.

وقتی دیابت پیشرفت کند و فرد برای جلوگیری از پیشروی آن هیچ اقدامی نکند، مشکلاتی مانند آب‌سیاه ، آب مروارید و رتینوپاتی دیابتی حداقل مشکلات بینایی او خواهد بود. در نهایت نیز امکان نابینایی وجود دارد.

جهت مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

عوارض چشمی دیابت چیست؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.